Pred mnogimi leti, v majhni vasici na podeželju, je živela deklica imenovana Hajdi. Hajdi je bila radovedna in kreativna deklica, ki je rada eksperimentirala v kuhinji. Bila je tudi velika ljubiteljica sladoleda, vendar je bil edini sladoled, ki ga je lahko dobila, tisti, ki so ga prodajali v mestu, kar je bilo nedaleč stran od njene vasi.
En poletni dan, ko je bilo vroče kot pekel, se je Hajdi odločila, da bo poskusila narediti svoj sladoled. Od bližnjih kmetov je kupila skoraj vse potrebne sestavine. Ko se je vrnila domov, je začela mešati sestavine skupaj in jih nato vrgla v zamrzovalnik.
Ko se je sladoled začel strjevati, je Hajdi opazila, da se tvorijo ledeni kristali in da je sladoled precej trd. Odločila se je, da poskusi dodati nekaj svežega sadja, ki ga je našla na vrtu. Izbrala je nekaj jagod in jih zdrobila v pire.
Ko je pire dodala v sladoledno mešanico in jo ponovno postavila v zamrzovalnik, je bila presenečena nad okusom. Bil je kremast, sladek in okusen. Tako je nastal prvi domači sladoled Sladka Hajdi.
Hajdi je svoj novi recept delila z družino in prijatelji, ki so bili navdušeni nad sladoledom. Hitro se je razširil glas o njenem izdelku in kmalu je napočil čas da odpre svojo sladolednico Sladka Hajdi.
Verjamemo, da bi tudi sladoled moral biti domač - takšen, kot ga je nekoč delala babica.
Vanilija, čokolada, bela čokolada - malina, Tom, Rafaelo, Kinder, pistacija, Black Hawai... In še bi lahko naštevali. Ko življenje postane preveč zapleteno, se enostavno posladkajte s kremastim sladoledom Sladke Hajdi. Slasten okus domačnosti v vsakem grižljaju - to je prava bližnjica do sreče!
Ko se v kuhinji začnejo mešati čarobne sestavine, se naše brbončice že pripravljajo... Hajdi ustvarja – kremast sladoled se že obeta! Sladoled Sladke Hajdi se pripravlja lokalno - v Lenartu in to iz domačih in lokalnih sestavin!
Najdete nas na Instagramu in Facebooku.
Vpiši svoj e-poštni naslov
